quelic berga

Artist's portfolio

This Is Not a Demonstration

This is not a demonstration es celebra el 21 d’Agost de 2012 a Singapur com a performance artística fruit de la col.laboració entre el col.lectiu artístic Vertical Submarine i Quelic Berga. Es planteja un opening que invita als participants a fer una assamblea per explicar que fou el 15M i desenvolupar de froma molt pedagògica un workshop per a manifestants novells a Singapur (país etiquetat com “DisenyLand amb pena de mort” per la Wired Magazine¹). Cap dels participants havia estat abans en una manifestació al pais (manifestar-se esta multat i penat indirectament de diverses formes²).

Performance TINAD

S’utilitza com a reclam per a l’opening-performance una de les imatges disponibles en creative commons3 de l’aniversari d’un any dels moviments dels indignats (12M15M) on es veu l’assamblea popular a la plaça Catalunya de Barcelona amb un taló publicitari esponsoritzat per el 75 aniversari de RayBan amb la mitica imatge “1971 Kiss” 4 de la campanya “NEVER HIDE”.

El projecte questiona la validesa de les manifestacions massives, i la seva apropiació, en un món dominat per el capitalisme globlal. Inevitablement també reflexiona sobre la fertilitat o esterilitat de l’art com a gest simbolic i cultural, tant en el context local de Singapur com en global.

S’encarrega a diversos fotògrafs (Thaib Wahab, Muhammad Faisal i Lawrence Liu) cobrir l’assaig de performance per obtenir imatges que siguin susceptibles de ser mediàtiques.

En un joc de miralls entre apropiacions d’uns i altres, es planteja a la direcció del centre d’art com una performance, una “no manifestació” artística, on els participants protestarán sense cap missatge, assegurant que no hi ha absolutament cap ideología, slogan o pancarta escrita durant l’acte.

L’obra gràfica documenta els esdeveniments de les 19h el 21 d’Agost de 2012 als jardins de l’interior del centre d’art contemporani Goodman Arts Center de Singapur.

A “This is Not a demostration” la manifestació simulada es construeix a partir de pancartes en blanc. La pura representació d’una manifestació neutra. L’estètica manifestant esdeve un acte de divertimento i càrrega poètica. Es despulla l’acció del seu missatge explícit. La pancarta “neutra”, converteix aquesta manifestació en una manifestació universal, impossible però alhora real.

TINAD_photo02-1024x731  TINAD_photo01-1024x731

 

 

 

1 Wired 1.04: Disneyland with the Death Penalty. (s.d.). Recuperat 3 abril 2014, de http://archive.wired.com/wired/archive/1.04/gibson.html

2 Public demonstrations in Singapore. (2014, març 15). En Wikipedia, the free encyclopedia. Recuperat de https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Public_demonstrations_in_Singapore&oldid=568446509

3 Never Hide. (Boscani, Alberto). Flickr. Recuperat 3 abril 2014, de https://www.flickr.com/photos/albertoboscaini/7187799172/

4 1971 Kiss – Ray-ban Sunglasses Print Ad. (s.d.). Recuperat 3 abril 2014, de http://www.advertolog.com/ray-ban/print-outdoor/1971-kiss-15075455/

 

pròxim Publicar

Anterior Publicar

© 2017 quelic berga

Autor Anders Norén