Cartizara

Cartizara - Entrada Wikipedia

DSCN6375

[English]

CARTIZARA

work in progress

2009

The word cartizara was born at 11:30, April, 25th, 2009 in Singapore as a “Not Found Word” in Google. It was used a case for reflection on the mechanisms that create meaning –and how we negotiate it-  in our society and the links between language creativity and technology.

Although, so far, there is no accepted defintion of the term in dictionaries we take it as a synonym of  freedom, surprise, creativity. Cartizara points to human capacity for invention, for dealing with the unexpected, for taking new looks to new realities.

The net has already nourished the word with meanings (it has now Google status) and can be taken in the tradition of the avant-garde manifestoes, a war-cry calling for human creativity. Cartizara opens a debate on our dependence on new technoligies “for being” or “belonging” and challenges our faith on technoligical reliability. The word, eventually, presents itself as an empty room in semantics, a potential meaning to be found, an empty space to be meaningfully filled.

The big reproduction of the first Google entry of the word (reproduced in manual painting) suggest a small crack, a void landscape, in a saturated net. It becomes, in the end, an image of silence.

 

[Catalan]

CARTIZARA

tècnica mixta

2009

Aquesta paraula, cartizara, va néixer a les 11:30 del 25 d’abril del 2009 a Singapur com a “paraula no trobada” al Google. Els professors Andrew Khwoo i Quelic Berga de la Nanyang Polytechnic de Singapur van presentar-la als estudiants per subratllar la importància del vocabulari. Servia alhora com a reflexió sobre els mecanismes de creació de significat en el món d’avui i il·lustrava un espai d’interacció entre la iniciativa humana i la tecnologia.

Dies després del seu naixement, alimentada per les primeres evidències de la seva existència a la xarxa (ara ja té estatus “Google”), la paraula cartizara s’està utilitzant com un crit de guerra, a la manera dels vells manifestos artístics, que reclama i convida a la creativitat.

A data d’avui no existeix una definició oficial del concepte tot i que els usos que se’n fan apunten a un espai de llibertat, sorpresa i creativitat. Cartizara és tot allò inesperat, que no garanteix cap resultat però que aposta amb convicció per la part màgica i rica de l’ésser humà, capaç de replantejar la realitat de formes sorprenents.

Cada cop més, reafirmem la nostra imatge del món mitjançant tecnologies com el google. Aquesta dependència té punts molt interessants, i cartizara provoca debat sobre el tema. Cartizara vol dubtar de tot, i fa que eines tecnològicament fiables i desenvolupades científicament plantegin dubtes al sentit comú dels humans.

El concepte esdevé un espai lingüístic buit i, com a tal, conté el potencial de ser habitat de moltes maneres.

L’exaltació d’aquesta imatge en concret, mitjançant la pintura de gran format, és en el fons una representació d’un paisatge buit. Es tracta d’un desert d’informació, una escletxa d’aire enmig de la saturada xarxa. És una imatge de silenci.

Aquest work in progress d’una ficció que crea noves realitats va comptar amb una primera versió  pintada per Carles Ruiz i Gemma Rabionet. L’actual versió ha estat pintada per Carme Carreras i Quelic Berga.

 

[Español]

CARTIZARA

técnica mixta

2009

La palabra cartizara nació a las 11:30 del 25 de abril del 2009 en Singapur como  “palabra no encontrada” en Google. Losprofesores Andrew Khwoo y Quelic Berga de la Nanyang Polytechnic de Singapur la presentaron a los estudiants a fin de subrayar la importancia del vocabulario. Servía asimismo como reflexión sobre los mecanismos de creación de significado en el mundo actual y ilustraba un espacio de interacción entre la iniciativa humana y la tecnología.

Días después de su nacimiento, alimentada por las primeras evidencias de su existencia en la red (ahora ya tiene estatus “Google”), la palabra cartizara se está utilitzando como un grito de guerra, a la manera de los viejos manifiestos artísticos, que reclama y invita a la creatividad.

Actualmente no existe una definición oficial del concepto aunque los contextos en los que se stá utilizando apuntan a un espacio de libertad, sorpresa y creatividad. Cartizara es aquello inesperado, que no garantiza ningún resultado pero apuesta con convicción por la parte mágica y rica del ser humano, capaz de replantear la realidad de formas sorprendentes.

Con cada vez más frecuencia, reafirmamos nuestra imagen del mundo mediante tecnologías com el google. Esta dependencia tiene puntos muy interesantes y cartizara incita al debate sobre el tema. Cartizara quiere dudar de todo y consigue que herramientas tecnológicamente fiables y desarrolladas científicamente planteen dudas al sentido común de los humanos.

El concepto se convierte en un espacio lingüístico vacío y, como tal, contiene el potencial de ser habitado de múltiples maneras.

La exaltación de esta imagen en concreto, mediante la pintura de gran formato ,es en el fondo una representación de un paisaje vacío. Se trata de un desierto de información, una rendija de aire en medio de la saturada red. Es una imagen de silencio.

Este work in progress de una ficción que crea nuevas realidades cuenta con una primera versión  pintada por Carlos Ruiz Brussain y Gemma Rabionet. La actual versión ha sido realizada por Carme Carreras y Quelic Berga.